Folosim o mana sau amandoua in tratamentul Reiki?

In loc sa punem ambele maini pe persoana ce necesita vindecare, nu putem utiliza doar o mana? Si intreaga cantitate de energie care ar curge prin ambele maini, acum ar curge prin una singura? Dar daca am pune o mana peste cealalta pentru a creste fluxul? – am citit undeva ca nu ar trebui sa facem asta?

Anumite persoane chiar utilizeaza doar o mana pentru a acorda tratament, pastrand-o pe cealalata  pe langa corp. Aceasta este modalitatea de practicare Reiki pe care Fumio Ogawa a predat-o elevilor sai. Oricum, acordarea tratamentului in aceasta maniera nu pare sa creasca intensitatea fluxului in mana efectiv utilizata.

Eu si multi altii deseori lucram cu o mana in contact direct cu corpul si cu cealalta tinuta la o oarecare distanta de corp (in camp/aura) – si din nou, acordand tratament astfel, eu personal nu am constientizat ca procedand asa, am cauzat vreo intensificare a fluxului din mana care era in contact cu corpul.

[Intr-adevar asta determina de la sine ca interactiunea practicii sa fie la o noua dimensiune, care, conform experientei mele, se pare ca ajuta clientul sa ajunga mai usor la vindecarea chestiunilor pentru care se trateaza]

Cat despre practica de a plasa o mana deasupra celeilalte: undeva de-a lungul liniei, ideea ca nu ar trebui sa-ti suprapui (sau in cazul nostru, sa-ti incrucisezi) mainile, s-a strecurat in cadrul a diferite linii Reiki din anumite forme specifice de terapii de „vindecari magnetice”. Teoria din spatele acestei idei fiind aceea ca procedand asa, s-ar gatui oarecum curgerea energiei.

Personal, consider ca a atinge o mana de cealalta sau chiar a le pune una deasupra celeilalte poate intr-adevar sa aiba efectul de crestere a fluxului Reiki.

Oricum, trebuie reamintit ca o mai mare intensitate a fluxului nu inseamna neaparat un Reiki mai eficient.

In opinia mea, o mai mare subtilitate este mai importanta decat o mai mare intensitate

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.