Pacienti, beneficiari sau clienti ?

706287_283314471771861_1421709041_o

Exista un titlu adecvat pentru persoana care primeste un tratament Reiki? Sa ii numim pacienti, beneficiari, clienti sau cum?

‘Beneficiar’ este o descriere buna si sigura. ‘Client’ devine foarte popular – dar in opinia mea ar trebui sa indice pe cineva care primeste tratamentul in schimbul unei plati (in bani sau de alta natura). Unii practicanti chiar folosesc termenul de ‘pacient’ [dar mie tot timpul imi aminteste de spitale, de paturi cu bolnavi si de miros de dezinfectant!]. (‘pacient’ etimologic provine din pati care in latina inseamna “a suferi”.)

Bineinteles, in timp ce noi – in calitate de practicanti – oferim tratamentul,  noi nu efectuam vindecarea – ci doar o facilitam. Asa cum spune si zicala “toate vindecarile sunt auto-vindecari”.

Persoana care primeste tratamentul este cea care isi efectueaza vindecarea (e drept cu ajutorul Reiki); asadar – si asta stiu ca este un gand revolutionar – de ce sa nu ii acordam persoanei respective titlul cuvenit si anume acela de: ‘vindecator ‘.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.