Exista Initieri corecte si Initieri incorecte in Reiki?

Asta e o intrebare care necesita un raspuns mai complex si o mare delicatete 🙂

Stiu ca unele persone nu vor fi de acord cu mine, insa din experienta mea cat si din experientele si informatiile ce mi-au fost transmise de catre Maestrii mei, pot sa raspund urmatoarele:

1. Nu exista Initieri corecte si Initieri incorecte: deoarece orice Initiere “va Initiaza” in ceva, va “pune” pe o anumita frecventa. Plus ca exista numeroase metode Spirituale si Energetice care folosesc Initieri, nu doar Reiki. Insa, orice Initiere va pune pe frecventa/vibratia Usui Reiki Ryoho, adica metoda de tratament prin Energie Spirituala a lui Usui? Aici raspunsul este tot nu si am sa detaliez mai jos.

 

2. Da, exista Initieri corecte si incorecte in Reiki: aici am mai multe argumente si am sa le detaliez mai jos.

  • Atunci cand vorbea despre Initieri in Reiki si despre cum se realizeaza ele, Takata spunea ca Maestrul este un tehnician iar noi suntem ca niste aparate de radio. “Tehnicianul” vine si ne regleaza pe un anumit “post de radio”, pentru a prinde o anumita frecventa, in cazul de fata, frecventa Usui Reiki Ryoho (dupa cum a denumit-o chiar Fondatorul, Mikao Usui). De aici deducem clar ca doar o anumita pozitie pe scala radioului (adica un anumit mod specific si exact de a realiza Initierile) permite receptionarea unei anumite frecvente (adica metoda de tratament prin Energie Spirituala a lui Usui). Sigur, poate exista si un “fine tuning” si o anumita plaja in care postul se prinde mai clar si mai repede sau nu, insa, dincolo de anumite limite, nu mai e acelasi “Post” 🙂
  • Stim sigur ca Hayashi insista ca lucrurile sa nu fie schimbate, Takata punea iarasi acelasi mare accent pe pastrarea sistemului Usui Reiki Ryoho asa cum a fost eleborat si transmis, iar aceasta atat pentru a-i onora pe Fondator si pe Maestrul sau cat si pentru a pastra respectiva frecventa, pentru a nu o altera.
  • Experienta mea personala cu mai multe sisteme de Reiki, fie ele, non-traditionale, neo-traditionale sau traditionale (n-am trecut toata experienta mea cu Reiki pe site, ci doar scolile traditionale la care ader), imi arata ca Energia “transmisa” in Initiere (setarea pe o anumita frecventa) si pe care apoi o transmitem mai departe (cand tratam alta persoana sau in Initiere) este mai mult sau mai putin diferita, in functie de sistem. Totusi, exista un nucleu de Maestrii Reiki, care au pastrat Initierile asa cum au fost transmise de Takata, fara sa adauge sau omita nimic, pastrand astfel frecventa pura a sistemului Usui Reiki Ryoho. Ii mentionez aici pe John Harvey Gray si pe Barbara McCullough (amandoi din prima generatie de Maestrii pregatiti de Takata, 1975-1977), precum si pe Barbara Ray Weber (a doua generatie de Maestrii Initiati de catre Takata, 1978-1980), pe Linia carora am primit si eu Initieri si certificare ca si Maestru. Si pentru ca ceea ce am primit sa fie complet si pur, am primit din nou toate Initierile, incepand cu nivelul 1.

Asta si ca sa imi aduc mereu aminte ca un Maestru este un incepator in fata Universului!

UPDATE 2016: in Lumina ultimelor descoperiri, ma simt iar ca un incepator 🙂 ce bine ca si acum cativa ani am simtit asta…mi-a permis sa invat mereu…daca vreti sa aflati pe ce Linie Spirituala ofer acum Initieri, dati click aici

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de 

Scoala de Reiki® 

in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205