Este vreo diferenta in ceea ce priveste eficacitatea intre toate aceste tipuri de Reiki de care tot aud si citesc?

Imi este dificil sa va raspund la aceasta intrebare, pentru ca, ori favorizez sistemul pe care il practic, ori defavorizez alte stiluri.

Am primit Initieri in mai multe stiluri de Reiki, insa, dupa 6 ani de practica, am decis sa practic si sa predau doar Reiki Traditional iar pentru asta m-am mai pregatit 6 ani, desi eram deja Initiat ca si Maestru din 2006. De ce acest efort pentru inca 6 ani? Gasiti aici unele raspunsuri:

 O Cale.
Exista Initieri corecte si Initieri incorecte in Reiki?

Pana la urma este o chestie de alegere personala, de rezonanta cu sistemul si/sau cu profesorul.

Aveti mai jos o marturie a unei persoane care a “umblat” pe la mai multi profesori de Reiki. Evident este o parere subiectiva!

“M-am tot gandit cum sa scriu aceasta recenzie referitoare la cursul de gradul I de Reiki Traditional pe care l-am facut cu maestrul Mihai Albu. Pentru a intelege aceasta recenzie foarte scurta de altfel, ar fi trebuit sa treceti prin toti maestrii prin care am trecut eu si prin toate initierile mele anterioare, prin toate cursurile si seminariile care nu au fost putine la numar. La fel ca Mihai si ca multi maestri anteriori si eu mi-am cautat calea catre Sursa. Ce va voi spune acum poate ca va fi greu de crezut dar dupa 6 maestri de Reiki traditional si non-traditional (adica Reiki modern) si numeroase initieri, Mihai mi-a daruit ceea ce cautam de ceva vreme: conectarea cu energia Reiki. Vine un moment in viata fiecaruia cand isi da pur si simplu seama ca a gasit ceea ce cauta, iar eu, prin maestrul Mihai Albu am gasit ceea ce cautam: conectarea cu energia Reiki. Initierile te acordeaza pe o anumita frecventa de vibratie iar Mihai m-a acordat pe energia Reiki. Pot spune ca este cel mai fin acordaj pe care l-am primit pana acum.
Ca sa intelegeti ce vreau sa spun este ca nu poti aprecia un lucru decat daca ti-a lipsit in viata ta si ti l-ai dorit foarte mult. Nu poti aprecia aerul curat si tare de munte daca toata viata ta ai trait la munte dar il poti aprecia la adevarata lui valoare atunci cand traiesti toata viata in desert spre exemplu. Sunt foarte fericit ca am primit acest DAR de la Mihai si m-am hotarat sa merg pe aceasta cale de acum inainte. Mi-am propus ca cu ajutorul lui Mihai si a bunului Dumnezeu sa pun si eu umarul la popularizarea Reiki-ului Traditional si a invataturilor lui Mikao Usui asa cum ne-au fost ele oferite de acesta. Voi merge pe calea Reiki-ului traditional, adica pe calea Usui Reiki Ryoho pana la capat si mi-am propus sa duc acest sistem mai departe in forma in care ni l-a lasat Mikao Usui, pentru ca aceasta bijuterie, acest diamant, acest Dar al Spiritului nu trebuie sa se piarda niciodata.”

Sa va fie de folos!

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205