Energie bună? Energie rea ? Doar ENERGIE

 

Energie bună? Energie rea ? Doar ENERGIE

de Rahel Warshaw-Dadon

Maestru Reiki

 

Într-o discuție despre Reiki, cineva mi-a scris :

” Fără îndoială că sunt forțe conflictuale în această lume…Sunt extrem de precaut cărui spirit/energie mă supun.”

Este Reiki o energie bună ? Provine de la o sursă bună ? Este de la o sursă ”corectă”?

Au existat conflicte încă de la începutul timpului : Erau atenienii și barbarii, cruciații și infidelii, cowboys și indienii, și nenumărate grupuri conflictuale asemănătoare. Și, bineînțeles, sunt din ce în ce mai multe în timpul nostru. Dar fiecare parte a fiecărui conflict va insista că ”forța BINELUI” este de PARTEA noastră, și forța RĂULUI este de PARTEA lor. Și, natural, BINELE trebuie să cucerească RĂUL. Cu siguranță, fiecare dintre noi poate să recunoască acest șablon.

Unii oameni cred că există ” Energii bune” și ”Energii rele”; și că energiile provin de la ”Surse Bune” sau ”Surse Rele”. Oamenii care practică ”Vindecarea” spun că trebuie să îndepărteze ”energiile negative” și să le înlocuiască cu ”energii pozitive”.

Acesta nu este modul în care eu predau. Orice este viu are energie vitală. Această energie există în tot; de fapt, până și cristalele și calculatoarele, care cu greu pot fi descrise ca ”entității vii”, au nevoie de această energie. Ce mă face să spun asta?  Spun asta pentru că, atunci când  Reiki, care înseamnă Energie Universală, este oferit cristalelor, ele devin mai puternice și mai pure; când Reiki este oferit unui calculator defect, s-ar putea să meargă mai bine, și, bineînțeles, când Reiki este oferit unei ființe vii, forța vitală devine mai puternică, astfel că acea ființă poate începe să se vindece singură. Prin ”ființă vie” mă refer la orice, de la bacterie până la o ființă umană. Când există o deficiență de energie sau când energia este blocată și nu curge cum se cuvine, ne îmbolnăvim. Când suntem încărcați cu energie suplimentară, suntem capabili să dislocăm parțile blocate, și să folosim restul de energie suplimentară pentru a ne vindeca. Putem primi mai mult din această energie prin intermediul mâinilor unui practicant de Reiki ; dacă devenim practicanți de Reiki, ne putem oferi nouă înșine această energie.

Unii oamenii o numesc Energie Cosmică – doar ESTE. Unii oameni o denumesc ”Energie Divină” sau ”Energia Lui Dumnezeu”, energie pe care o primim de la Dumnezeu1. Yoghinii o numesc ”Prana” – energia care este eliberată și curge”corect” atunci când practicăm exerciții de yoga. Eu cred că toate aceste denumiri sunt pentru ACEEAȘI energie. Diferența constă în modul cum accesăm această energie. În reflexologie și acupunctură, și chiar și în masaj, îndepărtăm blocajele energetice pentru ca energia să curgă mai bine. În Tai Chi, învățăm să ne mișcăm corpurile pentru a mișca energia în interior. În Qi Qong, învățăm să mișcăm energia, uneori chiar fără a ne mișca corpurile, prin intermediul imaginației noastre. Practica meditației ne permite să ne relaxăm atât de mult încât energia noastră este eliberată și circulă mai bine. Care este sursa acestei energii ? Eu nu știu, dar sunt recunoscătoare să primesc mai multă.

Cu Reiki, putem accesa această energie ușor : trece prin mâinile practicantului, în persoana care este tratată, in altcineva, sau în sinele personal. Energia Reiki este neutră : este doar ENERGIE PURĂ, nici bună, nici rea. Nu FACE nimic. Nu se DEPLASEAZĂ nicăieri. Totuși, când o primim, mintea noastră (înțeleaptă) subconștientă poate duce această energie oriunde avem nevoie, și să o folosească pentru vindecare.

Nu trebuie să ne rugăm pentru ca Reiki să ne fie folositore : dar rugăciunea nu strica și s-ar putea să ajute. Pentru că a fost dezvoltată în țări în care se practica Budismul, fraze din Budism sunt folosite pentru a explica lucrurile. Asta nu înseamnă că Reiki aparține Budismului. Și oricum, Budismul nu este o religie, doar o filozofie de viață bazată pe viața lui Buddha, un om care, prin intermediul meditației profunde și munca interioară, s-a iluminat. Cu siguranță, Reiki nu este o religie.

Predau Reiki pentru Pace . Lucrez cu evrei, creștini și musulmani. Dacă Reiki era în mod specific conectat la orice religie, era interzis pentru toți cei care practicau o altă religie. Printre studenții mei, am studenți religioși ( incluzând câțiva Haredimi – Iudaismul Haredi este deseori tradus ca Iudaismul ultra-ortodox; Conform evreilor Haredi, evreii autentici cred că Dumnezeu a scris Tora, respectă cu strictețe Legea Iudaică (halacha), și refuză să modifice Iudaismul pentru a corespunde nevoilor contemporane. Cuvântul Haredi derivă din cuvantul evreiesc harada(frică) și poate fi interpretat ca ” unul care tremură cu evlavie de Dumnezeu” ( Isaia 66:2,5) ), creștini religioși ( incluzând o măicuță și un preot catolic), și musulmani religioși (incluzând un Imam). Toate acestea sunt posibile pentru ca Reiki este o energie UNIVERSALĂ : cu toții o avem, și cu toții vrem mai multă pentru sănătate și pentru bucuria de a trăi !

Maestru Reiki Rahel Warshaw-Dadon, Ierusalim, Israel

Reiki pentru Pace,  www.reikiforpeace.org; Email:reikiforpeace@gmail.com

1 Evreii religiosi se vor bucura sa auda ca Rav Shlomo Aviner, din Beit El, mi-a spus ca Reiki, la toate nivelele practicii respective, daca este practicat in forma sa pura si nu ca si cult, este permis pentru toti evreii religiosi.

Traducerea: Samuel Morarescu

Sursa: http://reikiforpeace.org/rfp_Eng_GoodEnergy.htm

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.