Emotiile reprimate si boala: herniile

Emotiile reprimate si boala: herniile

de Philippe HURAUX

Toate emotiile pe care le refulati în interiorul vostru pentru ca nu vreti sa le dati glas, se pot cristaliza în diferite parti din corpul vostru.

HERNIILE : dorinta de a iesi dintr-o situatie unde te simti blocat, dar ramâi de teama de a pierde ceva, în general de ordin material.

* Auto-pedepsirea pentru ca ai ciuda pe tine, incapacitatea de a realiza ceea ce iti doresti.

* Frustrarea de a munci din greu, de a te simti obligat sa faci prea mult, sau dorinta de a-ti atinge scopul în mod excesiv, cu prea mult efort.

In plus, locul unde se gaseste hernia indica mesajul sau emotional intr-un mod mai precis si complementar:

*  Hernia inghinala: dificultatea de a exprima sa creativite, un secret tinut ascuns si care ne face sa suferim. Dorinta de a se separa de o persoana pe care n-o placem dar de care suntem legati pritr-un angajament. Am vrea sa iesim din aceasta situatie.

* Hernia ombilicala: nostalgia vietii din burta mamei când totul era usor si eram în securitate. Refuzul vietii.

* Hernie discala: conflict interior, prea multa responsabilitate, sentiment de devalorizare, a nu se simti la înaltime, proiecte si idei nerecunoscute. Coloana vertebrala reprezinta sustinerea. Nevoia de a fi sprijinit, dar dificultate sau imposibilitate de a cere sprijin.

* Hernie hiatala: a se simti blocat în exprimarea sentimentelor. Refularea emotiilor. A vrea sa dirijezi tot, a vrea mereu sa controlezi viata.

Traducere din franceza: Mariana Anghelescu

Sursa: AICI

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205