Constantin Dina



Din 2012 sunt membru al The Reiki Preservation Society (U.S.A) care are ca scop pastrarea si transmiterea sistemului Usui (Shiki) Reiki Ryoho asa cum a fost el fundamentat si predat de catre Usui →  Hayashi → Takata.

Calea mea in Reiki:

– Usui Shiki Ryoho (nivelul 2 / Okuden): Usui → Hayashi → Takata → Bockner (2017)

– Usui (Shiki) Reiki Ryoho (Shinpiden/Maestru). Am primit Initieri, informatii si certificare pe urmatoarele Linii Spirituale de Initere:

 • Usui → Hayashi → Takata → Fran Brown → Mary Goslen → Fueston (2016) Am fost Initiat ca Dai Shihan (Profesor nivelul 3) si Pastrator al Liniei de Initiere.
 • Usui → Hayashi → Takata → J. H. Gray → Comee → Fueston (2012).
 • Usui → Hayashi → Takata → McCullough → Borth → Fueston (2012).

– Gendai Reiki (Shinpiden/Maestru): Usui → Taketomi → Koyama → Doi → Fueston (2012).

Robert Fueston, un asiduu cercetator al istoriei Reiki, a primit si mi-a transmis mai departe informatii si Initieri (pana la nivel de Shinpiden/Maestru) si pe urmatoarele Linii Spirituale (fara diploma)

– Komyo Reiki: Usui → Hayashi → Yamaguchi → Hyakuten → Fueston.

– Usui Shiki Ryoho: Usui → Hayashi → Takata → McFadyen → Johnston → Rose → Johnson (ale carei informatii si modalitatile de Initiere au fost verificate si aprobate de catre McFadyen) → Fueston.

– Usui Shiki Ryoho: Usui → Hayashi → Takata → Samdahl (primul Maestru Initiat de catre Takata) → Ebert → McNamara → Fueston.

– Usui Reiki Ryoho (Shinpiden/Maestru): Usui → Hayashi → Takata → Furumoto→ Smith → Rand → Gilberg → Rivard → Riegler → Frank → Beckett (2007).

Don Beckett a primit si mi-a transmis mai departe informatii si Initieri de la Hiroshi Doi, Taggart King, Dave King, Frank Petter Arjava, Chetna Kobayashi.

– Radiance Technique (Instructor nivelul 3B): Usui → Hayashi → Takata → Weber (Ray)/Lightfield (2004).

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0740.152.715

Atentie!

Scopul in orice forma de terapie nu este “sa ai dreptate” ci de a folosi orice mijloace pentru a ajuta o persoana care isi doreste si care acceseaza propria vindecare. Acesta este unul din motivele pentru care va incurajam sa ramaneti in legatura cu medicul / psihoterapeutul curant (daca este cazul) chiar daca doriti sa practicati Reiki.

Fiecare “procent de vindecare” este un motiv pentru a sarbatori, indiferent ce modalitate a fost aleasa si folosita.

Mai degraba decat a critica un alt tratament, este mult mai fructuos sa colaborati intr-un mod complementar, cu un sentiment sanatos de curiozitate si deschidere. Cei care urmeaza aceasta cale vor culege beneficii minunate.

Reiki nu se poate substitui unui tratament medical iar practicantii Reiki nu sunt abilitati sa ofere diagnostice!

Nota legala!

Terapia Reiki, Masajul, Masajul de Relaxare, Masajul Terapeutic, Presopunctura, Reflexoterapia, Relaxoterapia, Aromoterapia, Cromoterapia, Fitoterapia si Terapia prin Lumina sunt tipuri de terapii complementare reglementate de Ministerul Sanatatii Publice conform Legii 118 / Mai 2007, iar dreptul de a practica aceste terapii este acordat si recunoscut legal.

Dreptul la Spiritualitate si dreptul de a aplica practici spirituale care nu lezeaza integritatea morala si fizica a persoanei sunt garantate prin Constitutia Romaniei conform Art. 6 (Dreptul la Identitate), Art. 29 (Libertatea Constiintei), iar dreptul la exprimarea oricarei pareri despre orice astfel de practica si accesul la cultura sunt de asemenea garantate constitutional conform Art. 30 (Libertatea de Exprimare) si Art. 33 (Accesul la Cultura)

Niciuna dintre metodele terapeutice prezentate pe acest site nu exclude si nu inlocuieste tratamentul medical alopat.

Recomandam sa urmati sfatul medicului si sa nu intrerupeti niciun tratament medicamentos prescris de acesta.

2 Comments

 • emil commented on January 24, 2013 Reply

  Ma gandeam ca dl. Fueston a facut doar Reiki Traditional si nu si sisteme moderne de Reiki…dar ma rog. …fiecare face ce ii place.
  Fara diploma ….nu va suparati dar nu se considera…..e ca si cum mergeti la facultate si la final dupa absolvire primiti diploma de absolvire. la fel si in Reiki…nu e diploma…sorry dar sunt doar vorbe…. Poate o copie a certificatelor dumneavoastra ar fi binevenita pe site.
  O noapte linistita.

  • admin commented on January 25, 2013 Reply

   buna ziua

   ca si mine si ca multi alti, si Robert a studiat mai multe sisteme, unele nu sunt mentionate pe site-ul sau, (asa cum nu sunt mentionate nici pe site-ul meu). Dupa ce am putut compara, a (si am ales) ceea ce am considerat ca ni se potriveste cel mai bine precum si ceea ce a putut fi verificat prin intermediul mai multor surse. De aceea predau doar in cadrul unei anumite Linii Spirituale de Initiere si nu predau toate sistemele pe care le-am studiat pana la nivel de Maestru.

   in ceea ce priveste diplomele, cine vine la curs le poate vedea, daca asta doreste. In plus, in lumea tehnologizata de astazi, niste hartii pe care le poti fabrica acasa, la imprimanta, consider ca sunt mai putin importante decat relatia personala intre profesor si elev. De obicei, diplomele au niste elemente de siguranta, si nu sunt simple printuri, dar asta se poate verifica doar in prezenta si nu in format electronic, unde, cu tehnologia de azi, (aproape) totul este posibil.

   In plus, eu chiar recomand, daca cineva vrea sa verifice Linia Spirituala de Initiere a unui profesor, sa-i contacteze pe Profesorii sai, cel putin acolo unde acest lucru este posibil. Am intalnit deseori “scurtarea” unei Linii prin omiterea unor profesori sau necunoasterea lor. Mentionarea tuturor profesorilor din Linia Spirituala de Initiere este atat necesara, pentru veridicitatea si autenticitatea pregatirii, cat si in semn de respect fata de predecesori (respect atat de important in cultura japoneza).

   de bine!
   Mihai Albu

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.