Despre vindecare in Reiki

In primul rand este necesar sa precizam ca sistemul lui Usui nu era focalizat pe vindecare ci pe tratament; de altfel acesta este si numele sau: Usui Reiki Ryoho adica metoda de tratament prin Energie Spirituala a lui Usui.

Daca ar fi sa vorbim totusi in termeni de vindecare, Usui Reiki Ryoho nu era focalizat exclusiv pe vindecarea/tratarea trupului ci plasa mintea ca fiind prima in ordinea importantei. Acest aspect este indicat de cel putin cateva surse:

  1. povestea lui Usui.
  2. modul in care se incepe (auto) tratamentul Reiki.
  3. ce spunea Takata: “Mintea e prima, apoi vine corpul si impreuna sunt o Unitate” (citat aproximativ).
  4. de importanta centrala a practicarii si respectarii Principiilor Reiki.
  5. Cele scrise pe monumentul funerar ridicat in memoria lui Mikao Usui.

Revenind, da sunt posibile vindecari (si) in Reiki insa nu trebuie promise sau garantate. Asta pentru ce nu este etic, este ilegal si mai este si imoral.

Pentru ca o posibila vindecare sa aiba loc sunt necesare mai multe conditii iar mai jos enumar cateva dintre acestea:

  1. practica sustinuta (atat la nivel energetic cat mai ales la nivel mental-spiritual).
  2. participara activa a beneficiarului/clientului (prin practicarea celor 5 Principii Reiki, prin schimbarea stilului de viata, etc).
  3. credinta si increderea practicantului. Takata spunea ca, in tratamentul Reiki, practicantul (printre altele) trebuie sa creada, sa aiba incredere, pentru ca Reiki sa se manifeste pe deplin, neperturbat de indoielile mintii noastre. Sau, dupa cum este explicat in Shiori (manual al Gakkai) “pentru a intelege trebuie sa experimentati fara sa aveti teama de esec”; mai mult “aceasta indoiala impiedica functionarea reiki.”

Dupa cum sublinia si Takata, multumiti intotdeauna Reiki pentru toate cele realizate, pentru ca nu noi facem ci Reiki!

Si nu uitati ca tratamente si vindecari se pot obtine in nenumarate feluri, nu doar prin metoda Reiki: de la medicina alopata la rugaciune, de la samanism la fizioterapie, de la dieta la masaj.

Sistemul Reiki nu are exclusivitate, nu este singurul si nu exista un sistem/linie de Initiere mai puternica/mai eficienta decat alta, ci doar sisteme, linii de Initiere sau persoane cu care rezonam mai mult sau mai putin.

Ne doresc mai mult Reiki si mai putina dogma!

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205