Despre importanta practicii Reiki!

M-am apucat de Reiki prin iulie 2012 dupa ce statusem pe ganduri mai multi ani daca sa incep pe aceasta cale sau nu. Intr-o buna zi m-am hotarat si m-am apucat, dar nu oricum, ci cum imi place mie sa fac lucrurile cand ma apuc de ceva: eu nu testez apa cu degetele de la picioare ci imi place sa ma arunc cu capul inainte sa ma ud tot, repede!

E, asa am pornit si pe calea asta cu Reiki, fast and furious. Am inceput cu Reiki pentru ca asa e la moda sa inceapa toata lumea pe calea asta si apoi a urmat Karuna si Shambala. Am facut toate aceste sisteme, am invatat la cursuri si la seminarii o gramada de lucruri noi si interesante dar totusi aveam un of: nu puteam sa le testez asa cum as fi vrut eu. Adica una e sa crezi pe cuvant pe cei porniti pe aceasta cale inaintea ta (adica pe maestrii tai) si una e sa poti experimenta si tu pe propria ta piele ce iti spun acestia.

Cel mai interesant lucru a fost cand m-am decis sa fac si eu Initieri (pentru ca am “maestrie” pe cele trei sisteme mai sus numite) si m-am lovit de un lucru total neasteptat: Initierile. Eu sunt un perfectionist din felul meu si cautand si pe internet am observat cu stupoare ca sunt zeci de feluri de initiere in Reiki. Lucrul asta m-a bulversat total. Care Initiere s-o folosesc, care este mai buna si de ce? Pentru ca diverse Initieri provoaca diverse rezultate si sa sustii ca toate functioneaza la fel mi s-a parut o prostie ca sa nu zic o aberatie. Da, functioneaza, dar pe mine ma interesa cea mai buna, cea mai cea si nu stiam pe care s-o aleg. Asa am ajuns si la doi maestri de Reiki Traditional care mi-au aratat o cu totul alta abordare asupra Reiki-ului (eu facusem pana atunci ceea ce se numeste Reiki modern) si am ramas placut surprins de calitatea informatiilor pe care le-am primit pe linia traditionala de Reiki in comparatie cu informatiile primite anterior, asa ca am inceput sa practic mai mult Reiki Traditional.

Ceva totusi nu-mi dadea pace, ceva totusi nu ma multumea, ceva totusi nu era chiar ok. Vroiam sa practic ceea ce am invatat, sa am contact permanent cu maestrii mei si aceste doua dorinte ale mele m-au determinat sa imi caut inca un maestru, al 7-lea, asa ajungand eu la Mihai Albu care este si maestrul meu curent de Reiki Traditional, asa cum se preda in cadrul Scolii de Reiki®. Ce avea Mihai in plus fata de ceilalti maestrii ai mei? GRUPUL DE PRACTICA din cadrul Scolii de Reiki®! Va spun ca drumul meu nu a fost nici simplu, nici usor si simt ca de-abia a inceput. In cadrul liniilor traditionala de Reiki toata lumea vorbea de senzatiile din palme: cald, fierbinte, rece, intepaturi, furnicaturi, amorteala, (lucruri pe care nu le afli decat pe o linie traditionala de Reiki). Eu dupa un an si ceva de Reiki tot nu aveam senzatii clare in palme, lucru care ma nemultumea, asa ca am dat de Mihai Albu, m-am Initiat la el (pentru ca asa ne-am si cunoscut, eu spunandu-i de peripetiile mele si de drumul meu si el oferindu-se sa ma ajute). Dupa Initiere am avut surpriza sa incep sa-mi simt campul energetic de deasupra palmelor dar tot nu am avut senzatii clare in palme. Frustrant este cuvantul care descrie cel mai bine ce simteam eu. Imi povestea Mihai ca si unul dintre Maestrii lui nu simtise in palme nimic in prima luna; la mine trecuse mai bine de un an fara ca eu sa pot simti clar in palme energia, asa ca inchipuiti-va cum ma simteam eu, dar am continuat din doua motive: stiam ca asta este drumul meu si plus ca sunt incapatanat si nu ma las cu una cu doua mai ales ca asta era directia pe care mi-o alesesem si pe care o vroiam de mic copil. Au mai trecut 6 luni de atunci si tot nimic. Dupa o iarna in care am hibernat spiritual am reluat cursurile cu Mihai. De curand (aprilie 2014), la mai bine de un an si jumatate de cand m-am apucat de Reiki si la mai bine de 6 luni de cand m-am Initiat cu Mihai, am inceput sa am senzatii mai clare in palme. Va dati seama cat m-am bucurat cand am inceput sa simt si eu dezechilibrele energetice mult mai clar decat inainte. Nici acum cand scriu aceste randuri nu stiu daca sensibilitatea mea din palme se va mai mari sau nu, dar sunt curios si hotarat sa merg mai departe.

Stiti ce a determinat marirea sensibilitatii mainilor mele? PRACTICA REIKI! Asa ca drumul asta poate fi simplu si usor sau poate fi greu si anevoios pentru unii ca mine mai putini sensibili la energii. Singurul sfat pe care vi-l pot da este sa aveti rabdare si sa practicati cat mai mult, pentru ca mai devreme sau mai tarziu veti ajunge la rezultate bune!

Si nu uitati: cei din urma vor fi cei dintai!

Pazea, ca vin! 🙂

 

Emanuel, 36, IT manager

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.