Despre concurenta in domeniile spirituale

Despre concurenta in domeniile spirituale

 

Dupa cum stiti, am organizat in acest an, 5 seminarii deosebite: 2 cu Rick Bockner (ultimul Maestru Initiat de catre Hawayo Takata) si 3 cu Robert Fueston (cercetator al mostenirii lasate de catre Takata, arhivar al Reiki Alliance si presedintele al The Reiki Preservation Society).

 

Am anuntat public informatiile, fara a discrimina pe nimeni, in cadrul cursurilor fiind primiti orice practicantii de Reiki (evident si cei ce inca nu practica), indiferent de scoala din care fac parte, de Linia de Initiere sau de sistemul pe care il practica.

Am avut surpriza sa primesc in aceasta dimineata (in mai, nu la momentul acestei postari) un email, de la o fosta colega de cursuri, din perioada in care am studiat in Romania. La un moment dat fiecare a ales sa practice altceva si cu altcineva, insa nu am exclus-o din lista mea de contacte. Ea a trimis acest email catre mai multe persone iar catre mine a fost trimis din greseala.

 

Mai jos aveti emailul cu pricina si raspunsul meu.

 

“Buna seara tuturor

Am avut surpriza sa gasesc acest anunt cand am deschis laptopul!! Concurenta aduce “artilerie grea” din strainatate. Avand in vedere ca Rick Bockner a fost ultimul initiat de sensei Takata, cu putin inainte ca dansa sa moara, nu prea stiu “cata meserie”, ca sa zic asa, a invatat….dar poate gresesc, si atunci imi pare rau ca am fost malitioasa…
Sa aveti o seara buna!!

X”

10635838_10153084252177542_9149190908133943807_n

Raspunsul meu:

 

“buna dimineata, X

Cu mahnire iti scriu acest raspuns pentru ca nu m-am asteptat la aceasta replica/atitudine. Ti-am dat acest email fara sa ma feresc de cineva (toate anunturile sunt publice) si stiind ca acum cativa ani ai dorit sa participi la un seminar al lui W (Maestru Reiki pe care l-am adus pentru prima data in Romania acum ceva ani – n.m.).

Recunosc ca m-a mirat tare emailul tau, de la faptul ca vorbesti de concurenta intr-un domeniu spiritual, pana la malitiozitatea (zic eu) gratuita.

Din istoria Reiki si din interviuri cu Maestrii Initiati de catre Takata, putem gasi cel putin un caz in care respectiva persoana marturiseste ca a stat DOAR 2 zile pe langa Hawayo Takata (in cadrul pregatirii de Maestru) si asta a fost SINGURA intalnire cu Takata (deoarece nivelele 1 si 2 le primise de la J.H. Gray – ca si cel putin o alta persoana Initiata apoi de catre Takata ca si Maestru). Aceasta informatie, pe langa ceea ce a spus direct in acel interviu, a fost verificata si dintr-o alta sursa. Cu toate acestea, nu mi-am permis sa insinuez nimic despre pregatirea si competenta respectivei persoane, bazandu-ma doar pe durata petrecuta de aceasta alaturi de Takata. Dupa cum sesizezi, nici macar nu ii spun numele.

Rick a stat mult mai mult pe langa Takata, pregatirea sa insumand cel putin 1 an de zile, timp in care, daca imi aduc aminte corect din discutiile purtate cu el, i-a organizat si participat (la) 8 seminarii in Canada (alaturi de ceilalti Maestrii formati de catre Takata in Canada) Cu toate acestea nu ma gandesc ca este MAI BUN sau MAI SPIRITUAL sau MAI CUMVA decat altcineva.

Ma intreb unde este intelegerea si trairea Principiului Unitatii (de la nivelul 2), daca continuam sa ne vorbim de rau, sa ne denigram unii pe ceilalti. Ca fapt divers, W a apreciat (“Like pe FB”, deci un gest public) ca il aduc pe Rick in Romania. Oare de ce la ei se poate si la noi este asa de dificil?

Consider ca practica Reiki este o practica personala, non-comerciala (chiar daca este natural sa platesti pentru ceea ce primesti) si nu cred ca implica automat si un simt si o practica a concurentei, marketingului si vanzarii.

In incheiere doresc sa iti spun ca ocazia de a-l aduce pe Rick in Romania mi-a fost adusa de Reiki (prin intermediul lui Robert), nu am cautat-o! Sunt onorat sa organizez pentru Rick si Robert, chiar daca nu imi e usor! Din fericire sunt sprijinit si colaborez, in diverse forme, si de practicanti si Maestrii din alte Linii Spirituale de Initiere, din alte Sisteme si Scoli, carora le multumesc! Pe langa elevii Scolii de Reiki® ii mentionez aici (alfabetic) pe Maestrii Reiki Calin Cotrau (Oradea), Constantin Dina (Bucuresti), Bogdan Levitchi (Bucuresti), Vlad T. Popescu (Bucuresti), Irina Roman (Bucuresti), Eniko Simon (Brasov) si altii

Daca doresti, poti sa share-uiesti mesajul meu si cu celelalte persoane pe care am vazut ca le-ai implicat in discutie.

sa ai o zi buna, X

Mihai

p.s. Chujiro Hayashi a fost ultimul Maestru pregatit de catre Mikao Usui!”

 1004943_655410264472275_1702291225_n

Doresc sa mai adaug o parabola (care nu a fost in emailul de raspuns): la un Maestru Zen a venit intr-o buna zi un discipol, suparat nevoie mare pe un coleg de practica. Maestre, Y nu face aia, face ailalta, isi neglijeaza indatoririle, nu mediteaza destul, etc. Calm, Maestrul il ruga sa traseze o linie. Elevul se conforma si trasa pe podea o linie, Acum, spuse Maestrul, fa aceasta linie mai scurta. Discipolul vru sa stearga din linie, ca sa o scurteze. Nu, Nu! spuse Maestrul si aplecandu-se trasa o linie mai lunga langa prima linie. Asa se face!

 

Concluziile, le trageti singuri!

 

Mihai,

Elev al Reiki

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.