Daca esti obosit sau nu te concentrezi dai din energia ta in loc sa dai Reiki?

Intrebare: Am auzit ca daca esti bolnav sau chiar nu te concentrezi pe ceea ce faci in timpul sesiunii Reiki, ai putea ajunge sa dai din energia ta pacientului, in loc sa dai energie Reiki.

Raspuns: Poate ca nu este atat de mult un caz de ‘in loc’ cat unul de ‘la fel de bine ca’ si nici nu cred ca trebuie sa fii bolnav pentru ca aceasta sa se intample.

Dorinta de a ‘face’ Reiki – a te implica in procesul terapeutic (dincolo de a fi simplu un mediu pentru Reiki) poate cu siguranta, dupa parerea mea, sa-ti aduca propriile energii in amestec. Sunt sigur ca la un moment dat toti am facut-o.

Conceptul de nen: atentie (ca in HSZSN) este foarte important in Reiki, cred. Desi, nu atat de mult, fiind atent la ceea ce faci, cat a fi atent ca nu ‘tu’ faci ceea ce ‘se face’ – Reiki o face.

Takata-sensei indragea zicala ‘lasa-te liber si lasa energia sa curga’.

Este vorba despre a fi constant atent la nevoia ‘de a te da din drum’ – de a depasi dorinta mintii constiente de a interveni (desi cu intentie blanda) in proces, si in loc, sa lasi fenomenul Reiki ‘sa se intample’.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

 

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.