La ce nivel ESTE Reiki?

Intrebare: Daca ceva anume te acordeaza la Reiki,atunci te acordeaza la fiecare nivel… La ce nivel ESTE Reiki?

Raspuns: Exista o cunoscuta zicala Zen: “Nu confunda degetul care arata luna cu insasi luna.” Sau in cazul nostru „Nu confunda nivelurile si instruirea pe care o primesti la fiecare dintre ele cu Reiki in sine”

Nivelurile nu sunt Reiki.

Conceptul de nivele este doar o cale simpla de a felia instruirea Reiki (sau tehnica, protocolul, metodologia Reiki) in bucatele usor de inghitit, nimic mai mult.

Cele patru initieri (iar termenul „acordaje” se potriveste aici doar in sens descriptiv), parti ale cursului de nivelul 1 Reiki (la origine Takata-sensei vorbea despre ele ca fiind instruire pentru incepatori) sunt ceea ce te conecteza cu fenomenul pe care il numim Reiki; de exemplu ele iti dau abilitatea (daca preferi „trezesc” abilitatea) de a „face” Reiki.

De fapt, din experienta mea, primul din cele patru da/trezeste abilitatea, urmatoarele trei adancind si setand abilitatea (cu conditia ca ele sa fi fost efectuate corect – daca nu sunt, curand vei afla, conexiunea incepand sa piarda in intensitate, iar in timp elevul se plange ca se simte sleit din moment ce incepe sa transmita din propria lor energie in loc de Reiki).

Ceea ce noi numim nivelul 2 (Takata-sensei a vorbit despre acest aspect ca fiind un antrenament intermediar) este doar urmatoarea parte a instruirii in practica Reiki.
Initierea acordata ca parte a cursului de instruire in nivelul 2 NU te acordeaza la Reiki – cum ar putea-o face?

Esti deja acordat la Reiki ca parte a cursului (instruirii introductive) de nivelul 1.

La nivelul 2, initierea te acordeaza la simbolurile cu care vei lucra la acest nivel.

(si nu, contrar perspectivelor moderne, post-Takata, de stil New Age occidental vehiculate de catre unii – si chiar adoptate de unele stiluri de Reiki japonez – simbolurile NU te conecteaza la diferite energii din cadrul Reiki).

De asemenea, „Nivelul 3” nu te acordeaza la Reiki – ci mai degraba te acordeaza la/da tarie abilitatii de a lucra cu simbolul acordat la acest nivel: Simbolul de Maestru.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.