Reiki traditional – nivelul 3

Conditii pentru a participa la pregatirea de Reiki Traditional, nivelul 3 (Shinpiden)

in traditia Usui Reiki Ryoho:

  • minim 12 luni de la primirea Initierilor pentru nivelul 2.
  • o relatie personala de lunga durata cu Profesorul ce il/o va pregati. Aceasta permite observarea directa a calitatilor si slabiciunilor fiecarui Maestru candidat, aspecte pe care Profesorul Initiator le va lua in considerare in procesul de pregatire.
  • Constanta, perseverenta si dedicare in practica Reiki, atat in practica personala, cat si in participarea la Clinica Reiki, trairea celor 5 Principii Reiki, compasiune fata de ceilalti, etc.

Nivelul 3 este structurat in alte 3 nivele:

  • Shihan Kaku / Profesor asistent: este autorizat sa predea nivelul 1/Shoden.
  • Shihan / Profesor: este autorizat sa predea nivelul 1/Shoden si nivelul 2/Okuden.
  • Dai Shihan / Maestru-Profesor: este autorizat sa predea toate trei nivelele: nivelul 1/Shoden, nivelul 2/Okuden si nivelul 3/Shinpiden (primele 2 nivele, adica poate pregati si forma Shihan-Kaku si Shihan).

Dintre Dai-Shihani se aleg Pastratori Liniei de Initiere adica persoanele autorizate sa predea si sa formeze Dai-Shihan.

Hawayo Takata i-a pregatit doar pe cativa dintre Maestrii sai la acest ultim nivel!

Durata:

*pregatirea unui Profesor de Reiki Traditional, pana la nivel de Dai-Shihan, dureaza de obicei minim 3 ani fara insa a fi o promisiune de timp. Este un proces, nu doar un curs!

*Devenirea dureaza…cat are fiecare nevoie!

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.