Conectarea prin înrădăcinare

Conectarea prin Înrădăcinare

de Shazim Khan

 

O cale foarte ușoară de a te acorda la energia forței vitale este înrădăcinarea. Înrădăcinarea se realizează adesea prin conectarea la Pământ sau prin trimiterea energiei noastre în Pământ. Înrădăcinarea se poate face și prin revenirea la o stare de conștientizare relaxată a propriilor noastre corpuri. Tara Brach are o vorbă pe care eu o ador – „Revenirea la propriul tău sine”

Adesea se întâmplă să nu ne dăm seama de faptul că corpurile noastre sunt o cale de conectare la energie. Tindem să ne separăm de copurile noastre, din care vrem să evadăm, sau pe care vrem să le schimbăm. Cu toate acestea, tocmai corpurile noastre reprezintă primul loc la care trebuie să privim pentru conectare! Acesta este locul în care trăim și aici ne putem conecta cel mai ușor cu propria noastră energie. În această viață energia noastră este îmbinată cu corpul nostru fizic, prin urmare putem cu ușurință lucra cu ea în interiorul corpului.

Tindem să ne grăbim, fie încercând să atingem următorul obiectiv, fie gândindu-ne la ceva ce s-a petrecut în trecut. Căutăm în afara noastră lucruri care să ne facă fericiți sau care să ne ofere răspunsuri. Toată această căutare și întregul efort ne îndepărtează de prezent. Ne tensionează corpurile, strângându-ne energia în acumulări compacte, în loc să îi permită curgerea liberă. Desigur, pentru a funcționa în această lume, suntem nevoiți să planificăm și să gândim. Dar trebuie de asemenea să învățăm și cum să readucem echilibrul în noi înșine, cum să ne întoarcem în propriul nostru corp și în prezent.

Descoperirea acestei prezențe înrădăcinate în interiorul corpului nostru ne poate ajuta să procesăm mai ușor energia emoțională. Ne repune în legătură cu respirația noastră și cu lumea înconjurătoare. Prin revenirea regulată la această stare, canalele noastre energetice vor sta mai deschise, vom suferi mai puțin și soluțiile vor apărea mai rapid. Și, deși la început ar părea contraintuitiv, prin reîntoarcerea frecventă acasă la propriul sine începi să simți de îndată conexiunea pe care o ai cu toți ceilalți și cu energia măreață care ne conține pe toți. Un beneficiu suplimentar pe care îl ai printr-o astfel de înrădăcinare este că vei avea mai multă energie și ți se va întâmpla mai puțin să te simți stors de efectuarea tratamentelor Reiki.

Și, cum facem asta, la nivel practic? Cum găsim în viața modernă întruchiparea înrădăcinării și conștientizarea momentului prezent? Și cum găsim echilibrul și deschiderea în interiorul corupurilor noastre? Deși nu există o formulă magică să funcționeze pentru fiecare în parte, există câteva lucruri pe care le puteți face uzual, care probabil vă vor fi utile. Puteți opta pentru oricare dintre aceste practici. După ce le-ați descoperit pe cele care vă ajută, permanentizați-le în viața voastră.

  • Plasați o mână deasupra inimii și cealaltă peste plexul solar și numai simițiți mișcarea respirației câteva cicluri. Davă doriți, puteți extinde exercițiul, rememorând un moment în care ați simțit iubirea pură sau în care v-ați simțit foarte fericit și liber. Permiteți acestei simțiri să vă spele întregul corp.

Încetați orice faceți pentru un moment și închideți ochii. Scanați cu atenție întregul corp pentru un minut, observând mușchii și respirația. Nu judecați nimic, doar observați, ca și cum v-ați vizita un bun prieten.

Rămâneți tăcut pentru un moment și permiteți conștiinței să plutească în interiorul corpului cât mult puteți. Dacă simțiți că se blochează undeva pe parcurs, trimiteți iubire în acea zonă și cereți-i să se deschidă, să permită trecerea și să se extindă. În acest moment veți observa probabil că vă veți simți mai greu în partea inferioară a corpului și că tensiunea din partea superioară a corpului cumva se relaxează.

  • Faceți băi regulate cu sare marină sau cu săruri Epsom. Ele purifică energia și ajută la înrădăcinare.
  • Pe parcursul zilei oferiți-vă momente de pauză în care să vă concentrați atenția pe ceva aflat în câmpul dmneavoastră vizual. Acest lucru vă va ajuta să vă înrădăcinați și să vă întoarceți la momentul prezent.
  • Încercați să faceți o activitate păstrându-vă totodată conștientizarea trupului sau conștientizarea respirației. Această practică va fi mai ușor de parcurs în timpul unei plimbări, a mișcărilor de gimnastică sau de dans. Dar poate fi parcursă în timpul oricărei activități, de la tăiatul legumelor până la mersul cu autobuzul.

Aveți răbdare cu propriul sine. La început vi se va părea dificil să fiți prezenți în propriul corp mai mult de o secundă sau două, sau chiar să simțiți această prezență. De asemenea se poate întâmpla ca în anumite zile provocarea să fie mai mare, chiar dacă în mod normal vi se pare ușor. Tinde să fie mai dificil când sunteți foarte bolnav sau foarte ocupat. Reveniți mereu la practică și veți începe să observați schimbările.

 

Traducere: Oana Diaconescu

Sursa: https://www.facebook.com/groups/1459825067657016/permalink/1519580601681462/

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.