Ce sunt cele 21 de zile de curatare?

Intrebare: Intentionez sa urmez un curs de Reiki, dar am citit ca noii studenti trec printr-o perioada de 21 de zile de detoxifiere automata, care poate fi destul de neplacuta in functie de cat de dezechilibrat este sitemul tau. Asta ma ingrijoreaza.

Raspuns: Chestiunea „curatarii de 21 de zile” este ceva ce tine de domeniul „miturilor Reiki” si intregul aspect este mai mult decat exagerat. Initierea Reiki reprezinta in primul rand o conferire / o trezire a abilitatilor terapeutice, si ca rezultat, UNEORI ar putea declansa, un intens proces de auto-vindecare („toate vindecarile sunt auto-vindecari”) la student.

Oricum, nu exista niciun temei ca cineva sa experimenteze OBLIGATORIU o astfel de reactie adversa.

Sustinerea unor sesiuni de tratamente Reiki inainte de Initiere va echilibra sistemul studentului intr-o maniera mai lejera si mai putin acuta, comparativ cu a celor care se supun Initierii intr-o stare dezechilibrata/neadecvata. 

Completare (M.A.): oricum, cele 21 de zile emuleaza fragmentul din povestea Reiki despre meditatia lui Mikao Usui pe muntele Kurama Yama, meditatie care se spune ca a condus catre primirea de catre acesta a Fenomenului Spiritual numit Reiki

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.