Cat timp trebuie sa treaca intre nivelul 1 si 2 de Reiki Traditional?

Salutare tuturor!

Am decis sa public diverse intrebari pe care le primesc, cu raspunsurile aferente, pentru ca toata lumea sa poate beneficia de aceste informatii.

Aceste raspunsuri reflecta modul in care predau Usui Reiki Ryoho in cadrul Scolii de Reiki®

Sa va fie de folos!

 

I: La ce interval de timp dupa ce am facut gradul 1 pot trece la gradul 2?

R: Nu conteaza doar intervalul de timp ci PRACTICA, asa ca, la minim 6 luni DE PRACTICA, dupa Initierile de nivelul 1/Shoden, putem discuta despre trecerea la nivelul 2/Okuden. Aceasta trecere nu este automata si nu se bazeaza doar pe faptul ca puteti plati un curs. Sunt persoane pe care le-am amanat si 2 ani pentru a fi convins de dedicarea si de practica lor. Iata ce spunea Fondatorul Mikao Usui, atunci cand a fost intrebat ceva similar:

Î:    Cum pot primi Okuden?

 

R:   Okuden (nivelul 2 de Reiki — n.t.) include Hatsurei ho, metoda bătăii uşoare cu palmele, metoda lovirii cu palmele, metoda apăsării cu palmele, metoda tratamentului în absenţă şi metoda tratamentului „mental–emoţional“. O voi preda celor ce au învăţat Shoden şi care sunt elevi buni, au o conduită bună şi sunt entuziaşti.”

Intre nivelul 2 si 3/Profesor, recomand minim 1 an de practica, iar accesul la pregatirea pentru nivelul 3 nu se face automat, ci pe baza unei selectii, a unor criterii si a unei examinari.

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.