Maestru Reiki vs. Mare Maestru Reiki

Intrebare: Care este diferenta dintre a fi Maestru Reiki si Mare Maestru Reiki si cum devii Mare Maestru Reiki? 

Raspuns: Desi multi ar incerca sa te convinga altfel, nu exista asa ceva ‘Mare Maestru Reiki’. Termenul ‘Mare Maestru’ Reiki este ceva ce s-a folosit in cercurile Aliantei Reiki, dupa moartea Takatei-sensei. Era initial folosit pentru a desemna persoana considerata a fi succesoarea Takatei-sensei (i.e. nepoata sa Phyllis Furumoto) – persoana recunoscuta a fi ‘responsabila’ cu Usui Shiki Ryoho. Pentru multi era o deductie ca ‘Marele Maestru’ a primit ceva ‘mai mult’ de la Takata-sensei decat ceilalti maestri (secrete mai adanci sau asa ceva).

Azi, in cercurile Aliantei, sunt doua persoane ce impart ‘biroul’ Marelui Maestru.

Am vazut de asemenea cativa practicieni Reiki online care pretind ca sunt  ‘Mari Maestri’ de una sau alta marca nou creata de Reiki. Dar acesta este pur si simplu o chestiune de ego.

Tine minte, termenul  ‘maestru’ este de fapt o traducere slaba a cuvantului japonez  ‘sensei’. Invatator sau instructor ar fi o traducere mult mai buna.

Si cum termenul  ‘Mare Maestru Reiki’ este o chestiune de ego, asadar – din pacate – in multe cazuri, termenul  ‘Maestru Reiki ‘ este de asemenea folosit intr-un sens legat de ego.

Nu exista  ‘Mari Maestri’ si in opinia mea, ca analiza finala, nu exista nici ‘Maestri Reiki’ – numai cei care au fost  ‘Stapaniti de Reiki’.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.

www.reiki.com.ro
Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.