Capacitatile paranormale in Reiki

Deși multă lume aleargă să obțină așa numitele capacități paranormale (eu prefer sa le numesc abilități speciale) și le consideră ca un semn de evoluție spirituală, eu cred că doar uneori pot fi un astfel de reper și asta din cel puțin patru motive:

  1. Toate practicile spirituale pe care le-am studiat din 1988 încoace, avertizează asupra “pericolului” atașamentului de astfel de abilități (fie ele înăscute sau dobandite, exersate sau nu). Gândiți-vă la ele ca la niște borne pe un drum: vă pot indica progresul pe Cale, dar, daca raman “lipit” de o bornă, nu mai ajung niciodată la Împlinirea Căii!
  2. Deseori așa numitele capacități paranormale, pot fi un semn de dezechilibru, nu de echilibru și armonie. Unul dintre cele mai sigure semne că este așa îl observăm atunci când acestea nu sunt insoțite de Pacea Minții și Inimii / Anshin Ritsumei în practica Sistemului lui Usui sau Isihie în alta Cale. Când ele sunt manifestate de o persoană care este anxioasă, mânioasă, temătoare, nerecunoascătoare, etc. există atât riscul să fie folosite greșit cât și un semn sigură că sunt o manifestare a uneri dizarmonii și nu a (ceea ce se numește acum) evoluției spirituale.
  3. Minte! Mintea ne poate juca diferite feste, poate construi fantasme, ne poate face ca, în dorința noastră de a ne simți speciali, să inventăm diverse lucruri, în care să ajungem apoi să credem cu tărie (disonanța congnitivă funcționează).
  4. “Capacitățile paranormale”, tocmai pentru ca nu sunt așa de frecvente, sunt speciale. Dacă manifestarea lor ne determină “inflamarea” Ego-ului și Slava Deșartă, departe suntem atunci de obținerea Păcii Minții și Inimii!

 

Cu cât Practica voastră Spirituală este mai simplă iar voi vă manifestați mai modest și normal, cu atât posibilitatea ca Mintea și Ego-ul să vă “păcălească” sunt mai mici iar șansa Evoluției Personale Autentice mai mare.

 

Povestea Reiki este si ea plină de astfel de relatări, mai multe găsiți în excelentul capitol al lui Dori Beeler și Jojan Jonker din antologia “Reiki – o Energie a Echilibrului” la care ajungeți dând click AICI.

 

Ca o concluzie: verificați-vă Abilitățile cu Realitatea, bucurați-vă de ele însă nu abuzați, păstrați-le cu discreție și Trăiți Deplin!

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de

Scoala de Reiki®

in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la:

cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205