Binecuvantarea Reiki

Am tot fost intrebat: ce este Binecuvantarea Reiki?

Raspuns:

Takata a predat un procedeu simplu, numit Binecuvantarea Reiki, mai multora dintre Maestrii sai. Eu il cunosc din cadrul mai multor Linii de Initiere la care am avut acces: J.H. Gray, Phillys Lei Furumoto si Barbara Ray Weber. Stiu ca i-a fost predat si lui Rick Bockner, Fran Brown si lui Wanja Twan. Asta daca vorbim de Linii de Initiere care vin de la Takata. Insa un procedeu cu un scop similar exista si in alte Linii Spirituala de Initiere, care ne-au parvenit prin filiere non-Takata.

Era folosit ca un “booster” de Energie pentru cei ce re-audiau cursul de Reiki, pentru cei ce parea ca aveau nevoie de o “ridicare a vibratiei/Energiei” si pentru organizatori cu scopul de “a-i include” in Energia de grup, de a-i face sa simta ca apartin acestuia.

A fost folosit pe scare larga in cadrul Reiki Alliance, insa treptat, a inceput sa fie din ce in ce mai putin utilizat. Unul dintre motive este si faptul ca oamenii, in fuga lor continua de a se simti (mai) speciali, au inceput sa puna mare accent pe acest procedeu, iar unii dintre cei ce il primeau “se uitau de sus” la cei ce nu il primeau, Astfel, in loc sa valorifice ceea ce aveau deja, tanjeau sa primeasca acest ceva “special”.

Si pentru ca toti sa fim speciali 😉 am decis sa il predau mai departe!

 

Aveti incredere in ceea ce aveti deja, practicati si respectati cele 5 Principii Reiki! Asta e tot!

Dupa cum spunea un Maestru de Reiki drag mie, desi nu-mi este usor cu el 🙂 “In Romania inca este o lupta pentru pozitia de <Cine stie mai multe si mai bine>. Iar asta nu este un mod bun de a impartasi din Iubirea care este Reiki”

Unul dintre motivele pentru care scriu astfel de articole este ca sa vedem ca nu exista Miracole ci doar Practica, ca nu exista Secrete ci Dedicare.

Scriu public aceste lucruri si pentru ca nu (mai) cred ca Reiki Traditional inseamna Secretism, Rigidizare, Inchistare, Sectarism. Prea des Reiki Traditional a fost (si este) “opus” sistemelor de Reiki non-Traditionale. Ca marturisire publica, am crezut si eu intr-o perioada ca Reiki Traditional inseamna cele de mai sus. Pana cand am inteles ca unul dintre pilonii fundamentali si esentiali ai sistemului lui Usui este practicare si respectare celor 5 Principii. Apoi am intalnit oameni care dadeau dovada de Compasiune si de aplicarea celor 5 Principii in viata de zi cu zi, in feluri in care eu nu eram capabil. Unii nici nu practicau ceva spiritual iar altii sunt Maestrii de Reiki, insa nu pe sisteme Traditionale.

Aici ii mentionez pe Iulia Crut, Vlad. T. Popescu si Cornelia Solomon care, ei insisi Maestrii cu vechime si experienta, au manifestat dorinta de a invata ceva nou, de a explora si alte aspecte ale practicii si de la care am invatat direct experienta Modestiei, a Deschiderii, a Compasiunii. Va multumesc si public!

Si am inteles ca “Viata nu inseamna liniile pe care le trasam pentru a ne separa unii de altii, ci liniile pe care le putem trasa ca sa ne conectam intre noi”, David Gerrold.

 

Sper sa imi aduc aminte cat mai des de acest articol!

 

UPDATE MAI 2016: In cadrul intalnirilor cu Rick Bockner, acesta mi-a oferit si mi-a explicat cum se face Binecuvantarea Reiki, asa cum a invatat-o acesta de la Hawayo Takata.

 

Curs online pentru realizarea ghidata a autotratamentului Reiki dintr-o perspectiva Traditionala.

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.