Atitudinea practicantului Reiki in timpul tratamentului

Atitudinea practicantului Reiki in timpul tratamentului

 

In acesta dimineata simt nevoia sa scriu urmatoarele: cand oferim Reiki altei persoane, fie intr-un cadrul profesional fie chiar si amical, e bine sa intelegem ca acea sesiune este pentru persoana respectiva, nu neaparat pentru noi. Ma refer aici la faptul ca e nevoie sa fim atenti la senzatiile ce vin dinspre persoana respectiva, la ce spune, la cum se misca, etc. deci, atentia este indreptata catre “recipient”.

Si, desigur, vorbim doar daca suntem intrebati sau daca avem ceva de spus. Nu vorbim doar de dragul de a vorbi sau pentru a ne spune problemele noastre, dificultatile prin care trecem sau prin care am trecut. Asta din cel putin doua motive:
1. persoana respectiva este acolo pentru nevoia ei si e bine sa onoram asta.
2. cand cineva este relaxat, este mult mai permeabil la mesajele din jur, si nu e bine sa il/o bombardam cu emotiile noastre.

Nu e musai nici sa pastram o tacere “mormantala” dar, sa nu facem exces de vorbe si mai ales sa nu aducem emotii, cuvinte si stari neplacute in campul persoanei.

Nu in ultimul rand, daca simtim un hibiki la beneficiar, nu ne apucam sa facem caz de aceasta, iar daca avem ceva de spus, ii spunem dupa ce s-a ridicat de pe pat, dupa ce s-a impamantat si facem aceasta cu delicatete, emitand ipoteze si nu certitudini! 

Acesta e si unul dintre motivele pentru care, de obicei, capul persoanei este lucrat de un practicant mai avansat (in practica nu neaparat in grad 😉 )

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.