Atitudinea practicantului Reiki in timpul tratamentului

Atitudinea practicantului Reiki in timpul tratamentului

 

In acesta dimineata simt nevoia sa scriu urmatoarele: cand oferim Reiki altei persoane, fie intr-un cadrul profesional fie chiar si amical, e bine sa intelegem ca acea sesiune este pentru persoana respectiva, nu neaparat pentru noi. Ma refer aici la faptul ca e nevoie sa fim atenti la senzatiile ce vin dinspre persoana respectiva, la ce spune, la cum se misca, etc. deci, atentia este indreptata catre “recipient”.

Si, desigur, vorbim doar daca suntem intrebati sau daca avem ceva de spus. Nu vorbim doar de dragul de a vorbi sau pentru a ne spune problemele noastre, dificultatile prin care trecem sau prin care am trecut. Asta din cel putin doua motive:
1. persoana respectiva este acolo pentru nevoia ei si e bine sa onoram asta.
2. cand cineva este relaxat, este mult mai permeabil la mesajele din jur, si nu e bine sa il/o bombardam cu emotiile noastre.

Nu e musai nici sa pastram o tacere “mormantala” dar, sa nu facem exces de vorbe si mai ales sa nu aducem emotii, cuvinte si stari neplacute in campul persoanei.

asta e si unul dintre motivele pentru care, de obicei, capul persoanei este lucrat de un practicant mai avansat (in practica nu neaparat in grad 😉 )

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.