Ar trebuie sa existe un interval de timp intre Initierile de nivelul 1 si 2?

Ar trebuie sa existe un interval de timp intre initierile de nivelul 1 si 2? Unii spun ca atat Usui cat si Hayashi au predat Reiki 1 si 2 impreuna – aceasta a fost abordarea initiala?

In ‘Usui Reiki Ryoho Hikkei‘, drept raspuns la intrebarea: “Cum pot primi gradul al doilea …..”?

Usui-sensei raspunde:
“…..Vom acorda okuden studentilor shoden entuziasti care au rezultate bune, au un caracter bun si se comporta adecvat.”

Asta in sine presupune ca trebuie sa existe un interval de timp intre shoden (nivelul 1) si okuden (nivelul 2) pentru a stabili criteriile cerute, de ex. ca studentul dobandeste rezultate bune in practicarea nivelului shoden*, ca este etic in practica sa (ca de altfel si in viata de zi cu zi); si printre alte lucruri, ca nu se umfla in pene cu abilitatile lui nou-dobandite, ca nu face afirmatii false despre modalitatea de dobandire a acestora, incercand sa-i instruiasca pe altii in lucruri pe care ei insisi nu le stapanesc, etc, etc.

[*Este o abordare traditionala aceea ca doar atunci cand se percepe ca un student a integrat complet un element predat – si l-a asilimlat complet – urmatorul element i se prezinta spre predare.]

Takata-sensei ne spune ca instruirea ei in nivelele 1 si 2 cu Hayashi-Sensei au luat forma unei stagiaturi/ formari interne la clinica acestuia si ca au durat mai bine de un an. (Ea a primit initierea in nivelul 1 in anul 1935 si in nivelul 2 in 1936). De asemenea, ea ne spune ca instruirea initiala pentru nivelul 1 a constat in patru zile de instruire –  cate o initiere separata fiindu-i acordata in fiecare zi; de asemenea, in fiecare zi s-a acordat atentie tratamentului unei zone diferite: Ziua 1 – capul si gatul, si afectiunilor medicale aferente; Ziua 2 – partea din fata a corpului; Ziua 3 – spatele, coloana vertebrala si sistemul nervos; Ziua 4 – accidentele si bolile cronice, si de asemenea, aspectele spirituale ale Reiki – inclusiv Principiile;

Chiyoko Yamaguchi (fondatoarea Jikiden Reiki) a pretins ca, in anul 1938, instruirea ei cu Hayashi-sensei a luat o forma care nu era diferita de acest stil de predare gen „seminar” initial, dar oarecum intr-o forma mai simplificata – care aparent consta in ambele niveluri 1 si 2, sustinute intr-un singur interval de timp de cinci zile. Aceasta constituie o prima sursa ce sta la baza credintei ca Hayashi-sensei a predat nivelurile 1 si 2 „spate-n spate” (unul imediat dupa celalalt), dar asa cum am vazut din instruirea Takatei-sensei, nu aceasta era modalitatea in care el preda in 1935/36.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

 

Traducere din engleza in romana: Roxana Dragoste.

 

Adaptare si completari: Mihai Albu.

www.reiki.com.ro

Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.