Cum folosim simbolurile gr. 2?

Intrebare: Ar trebui sa folosim toate cele trei simboluri de la gradul doi impreuna cand facem tratamente sau doar sa folosim unele anumite?

Raspuns: Ei bine, (in opinia mea) acest fapt depinde de doua lucruri: 1. La ce forma de Reiki ai fost acordat / pregatit si 2. Ce faci in  acel timp. De exemplu, in Usui Shiki Ryoho ‘pur’: daca oferi tratament Reiki la distanta, atunci folosesti HSZSN (Honsha Ze Shonen) pentru a te conecta la acea persoana, urmat de CKR (Choku Rei) (vei folosi si SHK (Sei Heki) daca faci un tratament ‘obisnuit’).
Daca nu lucrezi la distanta nu folosesti HSZSN. Punct.

Daca tratezi o durere, o taietura minora sau alta rana fizica ‘simpla’, in  timp ce folosesti CKR, probabil ca nu vei avea nevoie de SHK.

SHK poate intra in ecuatie cand este vorba despre un soc / trauma psihologica-emotionala (totusi minora) conectata cu rana fizica, etc. (desi poate exista de fapt, un nivel de soc / trauma emotionala ce insoteste rani fizice minore – o taietura cu hartie, de exemplu!)

Daca clientul a cazut, a avut un accident, etc, etc, atunci mai mult ca sigur va suferi un soc / trauma emotionala asociata (la fel de la socul / trauma fiziologica), deci ai putea folosi SHK, la fel de bine ca CKR.

Aceasta va ajuta si in prevenirea ridicarii a ceea ce este frecvent numita ‘armura emotionala’ in jurul zonei ranii si va contribui mult la procesul de auto-vindecare. SHK poate fi de asemenea folosit pentru a elibera-curata ‘armuri emotionale’ pre-existente asociate cu rani vechi care desi, tehnic vindecate, cauzeaza clientului disconfort sau alte probleme. De asemenea, daca tratezi o problema strict legata de orice fel de stres, cand nu exista niciun fel de rana fizica, etc, vei folosi SHK.

Vei folosi SHK si CKR impreuna in tratamente pentru modificari comportamentale – fie prin versiunea tehnicii lui Takata-sensei fie prin versiunea ‘japoneza’ Seiheki chiryo-ho.

 

Sursa: www.aetw.org (multumiri lui James Deacon).

Traducere din engleza in romana: Manuela Ozdemir.

Adaptare si completari: Mihai Albu.
Va invitam sa vizitati si http://www.gorillafund.org/

 

Mai multe aplicatii practice si informatii despre sistemul Usui Reiki Ryoho (in linia lui Hawayo Takata) gasiti in cartea “Reiki, o metoda practica”, la care ajungeti dand click aici.

A aparut si “Reiki – o Energie a Echilibrului”, antologie Reiki la care si-au adus contributia 14 Profesori Reiki (Anglia, Australia, Canada, Germania, Grecia, Israel, Olanda, Romania, USA) O gasiti dand click aici.

Pentru cursuri Reiki Traditional (Usui Reiki Ryoho) in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la: cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205.