Alegerea un Maestru Reiki pentru nivelul 1 (Shoden)

Alegerea un Maestru Reiki pentru nivelul 1 (Shoden).

Primii pasi

Poate ai auzit de Reiki, eventual intr-un mod sau intr-un moment care pare sa fie extrem de important pentru tine. Este posibil sa fi primit un tratament de la un prieten sau membru de familie, sau sa fi intalnit pe cineva care este foarte entuziast despre Reiki si puteti vedea ca Reiki l-a ajutat. Sau este posibil sa aveti pe cineva drag care are nevoie de ajutor si priviti Initierea in Reiki ca o modalitate de a ajuta.

Este posibil sa va fi intalnit cu Reiki la o expozitie, intr-o clinica sau doar prin intermendiul unui pliant sau anunt.

Indiferent cum a intrat Reiki in Viata ta, este posibil sa fi atras/a intr-un fel anume si poate ai dori sa afli mai multe dar nu sti sigur unde poti sa te duci si cum sa cauti. Mai jos aveti cateva sugestii.

Posibile surse de confuzie pentru incepatori

Cautarea si gasirea unui Master de Reiki poate fi un proces dificil. Desi Reiki este simplu ca si practica, exista multe alte aspecte legate de Reiki, pe care nu le puteti identifica de la inceput. Exista, de asemenea, un inevitabil „jargon Reiki”, care poate fi greu de inteles, mai ales pentru cel nou venit.
O altă sursa de confuzie este inevitabil numarul mare de diferite “sisteme”, scoli, forme si stiluri de Reiki, precum si variatii mari in invataturile si continutul acestora.
Multi Maestrii de Reiki amestecă Reiki cu alte modalitati de vindecare, cu alte practici spirituale si poate fi greu sa sti care provine direct din Usui Reiki Ryoho si care nu. Deci, te sfatuim sa ceri Maestrului Reiki sa-ti spuna toate „ingredientele” pe care le preda in curs sau le practica in tratamentul Reiki. Este recomandabil sa clarificati inainte de curs, modul in care se face acest lucru: cum si ce se preda la curs, ce anume a fost introdus din afara Reiki, cum se desfasoara un tratament in grup, etc. si de ce acest amestec special (daca este vorba de introducerea a altceva diferit de Reiki in curs si/sau tratament), a fost ales.

Ce ar trebui sa primesti intr-o clasa de nivelul 1 (Shoden)

  • 4 Initieri sau Acordaje, (acest lucru va fi explicat mai tarziu)
  • o secventa de pozitii de maini pentru auto-tratament si una pentru tratamentul altei persoane.
  • timp suficient pentru a exersa cel putin un auto-tratament si un tratament acordat altei persoane.
  • metode si tehnici Reiki pentru tratarea animalelor, plantelor, hranei precum si modalitati de aducere a Reiki in viata ta de zi cu zi.
  • istoria şi principiile Reiki.
  • prezentarea Liniei Spirituale de Initiere a Maestrului respectiv. Daca se poate, cateva cuvinte despre fiecare din inaintasii sai, eventual cu poze.
  • posibilitatea de a pune intrebari.

Accentul pus pe aceste elemente ale unei clase incepatori va varia de la Maestru la Maestru dar toate aceste caracteristici cheie ar trebui să fie prezente in cursul de nivelul 1 (Shoden).”

Traducerea si adaptarea: Mihai Albu

Sursa: www.reikivisions.com

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205

45 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.