10 sfaturi pentru practica ta Reiki

10 sfaturi pentru practica ta Reiki

de Shazim Khan

In urma intrebarilor primite de-a lungul timpului din partea clientilor si a studentilor, am decis sa impart cu ceilalti ceea ce a functionat pentru mine: sfaturi simple si usor de urmat.

A sosit timpul! Lasa aceste sfaturi sa-ti fie de folos pe drumul tau. Pastreaza-le si obisnuieste-te cu idea de a avea o practica zilnica/personala. Nu esti pregatit? Indiferent de raspunsul tau, citeste articolul de fata. Planteaza seminte si trimite un semnal Universului – astfel iti cladesti propria fundatie. Si daca practica face deja parte din rutina ta zilnica, vei putea descoperi lucruri noi, sau poate chiar o confirmare in aceste randuri. Ti se pare simplu? Poate fi.

Cand am inceput practica Reiki, am primit cateva sfaturi de la un numar de persoane binevoitoare.

Am invatat (si uneori in modul cel mai dificil) sa pastrez lucrurile simple. Nu trebuie sa fie dificil. Si asta impartasesc azi cu voi.

  1. Practica cu perseverenta si modestie.

Pana cand nu poti sa vezi ceea ce vad ceilalti in tine, fa-o cu modestie. Continua sa mergi. Ignora indoielile, temerile si vocea din mintea  ta care iti spune ca “nu poti sa faci asta”. Nu e real, e frica. Dorinta ta e adevarata. Urmeza acea cale.

  1. Gaseste-ti calea

Sunt multe carari care duc sus in varful muntelui. Care-i biletul tau spre lumina? Ce te cheama? Ce pasiuni ai? Ce dorinta i-ai cere spiridusului sa ti-o indeplineasca? Ce este? Descopera-ti calea si apropie-te.

  1. Crede in tine

Ai mereu incredere in tine. Nu lasa trecutul, prezentul sau frica de viitor sa te traga inapoi. Crede cu toata inima ca vei avea suces in ciuda fricii si a nesigurantei tale. Acestea nu sunt reale, dar dorinta inimii tale este.

  1. Fa-ti munca ta interioara (impaca-te cu tine)

Dezvolta-te/fii mai receptiv. Impaca-te cu tine/fa-ti treaba. Un maestru bun de Reiki este unul care lucreaza mereu cu el insusi. Nu te opri niciodata! Cauta noi profesori si continua-ti antrenamentul . Fii deschis la toate oportunitatile noi, mai ales cele care te sperie. Nu te opri.

  1. Ai grija de tine

Fa-ti timp pentru tine, ia-ti zile libere, odihneste-te, joaca-te, dormi cat trebuie, hraneste-te corespunzator, bea mai multa apa, du-te la masaj, primeste reiki, mediteaza. Echilibreaza-te ca sa eviti extenuarea. Transform-o intr-o rutina zilnica.

  1. Oricine si orice (iti) este un professor

Vindecarea apare mai ales cand incepi sa practici. Priveste totul din aceasta perspectiva si primeste cu bratele deschise noile oportunitati. Fii atent! Nu-i mai blama si nu-i mai judeca pe ceilalti. Priveste-te in oglinda. Vei avea un sentiment de modestie si de eliberare.

  1. Reiki rascoleste trecutul

Atunci cand practica si predarea de Reiki fac parte din traiul tau, tine minte ca Reiki te rascoleste. Permite si accepta vindecarea care vine odata cu Reiki. Tine minte ca impotrivirea aduce cu ea si persistenta lectiei neinvatate. Invata lectia si elibereaza-te de ea. Permite, accepta, elibereaza-o.

  1. Invata din greseli

Nu-ti fie frica sa gresesti si sa recunosti asta. De fapt, din greseli invatam. Ridica-te, scutura-te si continua-ti drumul. Fii recunoscator pentru lectie primita si asuma-ti greselile. Nu-ti fie frica sa-ti impartasesti greselile cu ceilalti. Aici nu e loc de frica sau rusine, doar de vindecare.

  1. Adu-ti aminte de darurile/calitatile tale

Care sunt calitatile tale speciale? Dar abilitatile pe care le aduci in practica ta Reiki? Ce ai facut pana in acest punct si cum te poate ajuta acest lucru mai departe, in viata? De la creativitate la contabilitate, le poti folosi pe toate. Cu ce talente vii in acest proces?

  1. Reiki este Profesorul

Tu nu esti Profesorul. Esti o persoana care le preda studentilor un mod de viata, instrumentele necesare si totodata resursele aferente. Tu esti cel ce le cladeste baza pe care fiecare student isi va construi propria casa si fiecare este unica in felul ei. Asa ca, practica si fii receptiv iar Reiki iti va ghida calea. Reiki este Profesorul.

Traducere de Andra Ichim

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205