10 lucruri pe care Maestrii Reiki nu trebuie sa le uite

10 lucruri pe care Maeștrii Reiki nu ar trebui să le uite

de Shazim Khan

Odată ce ajungi la nivelul de maestru este foarte important să ȋţi asumi calităţile unui adevărat maestru. Eu am fost extrem de norocos să am un bun maestru care nu numai că m-a ȋnvăţat Reiki dar m-a și făcut să devin independent și m-a ȋnvăţat ce ȋnseamnă integritatea ȋn general. Nu toţi maeștrii au această abordare frumoasă, directă și clară. Totuși, noi toţi ȋn calitatea noastră de maeștri ar trebui să ȋncercăm și să fim cea mai bună variantă a noastră astfel ȋncât această energie divină să fie folosită ȋn mod corect și spre binele cel mai ȋnalt al tuturor. După o perioadă de timp am ȋnţeles faptul că aveam mult mai mult de realizat decât atunci când am ȋnceput să predau Reiki. A fost nevoie de multă muncă de introspecţie și descoperire de sine ȋnainte să ȋncep să predau și am depus toate eforturile necesare pentru a ȋncepe să predau doar atunci când m-am simţit ȋntru totul pregătit să predau. Împărtășesc câteva sfaturi pentru toţi cei care sunt deja  maeștri dar și pentru  maeștrii ȋn devenire. Vă rog să ţineţi cont de faptul că acestea sunt doar părerile mele și sunt doar niște sfaturi pentru toată lumea. S-ar putea să fie mult mai multe lucruri de spus. Punctele de mai jos nu sunt nicidecum “un set de reguli”. Vă rog să selectaţi doar ceea ce rezonează cu voi și ignoraţi restul dacă nu sunteţi de acord sau nu rezonaţi cu ele având ȋn vedere faptul că fiecare are cu siguranţă o părere proprie.

  1. Niciodată nu vă subestimaţi elevul

Fiecare are ceva de predat celorlalţi și ceva de ȋnvăţat de la ceilalţi. Respectaţi-vă elevii. Ei sunt acolo pentru a vă ȋnvăţa cum să deveniţi un profesor bun, așa că acceptaţi acest lucru și ȋmpărtășiţi ceea ce știţi ȋn cel mai bun mod posibil.

  1. Sunteţi doar un mijloc

Deși v-au ales ca și profesor, sunteţi doar o cale pentru a ajuta la conectarea/iniţierea lor. Așa că nu vă comportaţi ca și cum aţi fi atoateștiutor. Fiţi umili.

  1. Niciodată să nu vă consideraţi “atoateștiutor” și evitaţi să vă plafonaţi

Faptul că sunteţi maestru este doar ȋnceputul unei alte călătorii importante către descoperirea altor părţi din voi ȋnșivă. Este un ȋnceput. Continuaţi să ȋnvăţaţi ȋn fiecare zi și perfecţionaţi-vă capacităţile. Nu permiteţi ego-ului să vă acapareze.

  1. Împărtășiţi cunoștinţele

Acesta este un alt sfat care vizează nu doar un profesor Reiki ci toţi profesorii ȋn general. Un profesor bun va ȋmpărtăși ȋntotdeauna cunoștinţele și va preda elevilor fără a păstra lucruri pentru sine. Niciodată să nu ascundeţi ceva elevilor voștri cu scopul ascuns de a fi singurul expert. Reţineţi faptul că această abordare nu vă va duce nicăieri. Singura cale de a fi profesor este aceea de a fi un profesor onest, cu scopul de face din elev un expert.

  1. Nu vă vindeţi pentru bani

Deși pregatirea ȋn prezenţă este importantă nu vă vindeţi pentru bani. Banii vor veni la momentul potrivit și din sursa potrivită. Nu folosiţi trucuri de marketing precum suprataxarea sau să luaţi prea mulţi bani ȋn avans, care sunt izvorâte din gânduri bazate pe frică. Respectaţi faptul că fiecare are o chemare. Veţi primi exact banii de care aveţi nevoie și pe care ȋi meritaţi. Aveţi ȋncredere.

  1. Nu vă forţaţi elevii să se grăbească cu iniţierile

Se spune că atunci când elevul este pregătit apare un profesor. Faceţi-i să conștientizeze beneficiile ȋnvăţării Reiki dar respectaţi-le chemarea și alegerea unui profesor. Respectaţi-i pe ei și timpul deopotrivă. Dacă elevul alege să nu studieze ȋntr-o anumită zi, atunci ȋnseamnă că este din cauza faptului că el sau ea ȋncă nu este pregătită. Acest lucru se va ȋntâmpla la momentul potrivit.

  1. Acceptaţi schimbul de energie

În fine, nu ar trebui să faceţi iniţieri gratis. Dacă nu primiţi ceva ȋn schimb de la elevi atunci nici unul dintre voi nu va beneficia de pe urma acelei experienţe. Ar trebui să existe un echilibru ȋntre a da și a primi. Este literalmente un schimb de energie. Deci este vorba despre energia folosită de voi pentru a face materialele, despre zilele și săptămânile petrecute ȋmpreună pentru a face ceva perfect și ușor de ȋnţeles. De asemenea, vei cere bani pentru materialele printate și pentru manuale, pentru chiria pentru spaţiul pe care ȋl folosești, pentru efortul și energia depuse pentru predare și mai ales pentru iniţiere. Așadar cereţi un preţ rezonabil fără să fiţi lacomi.

  1. Tăiaţi legăturile și rămâneţi ancoraţi ȋn realitate

Este foarte important ca ȋntotdeauna să tăiaţi legăturile. Este foarte important să rămâneţi voi ȋnșivă și ancoraţi ȋn prezent. După fiecare sesiune de iniţiere, aveţi grijă să tăiaţi legăturile și să vă ȋmpământaţi astfel ȋncât să ȋnlăturaţi orice energie negativă. Continuaţi să practicaţi zilnic ȋmpământarea și tăierea legăturilor astfel ȋncât să rămâneţi curaţi și ancoraţi ȋn prezent. 5 minute zilnic dedicate curăţării chakrelor vor aduce foarte multe beneficii.

  1. Inspiraţi-i ȋncredere elevului astfel ȋncât să găsească un maestru ȋn el ȋnșuși

Toată lumea are o putere interioară. Ar trebui să faceţi elevul să conștientizeze puterea lui interioară. Un adevărat maestru este o persoană care ȋl face pe elev să conștientizeze faptul că există un maestru ȋn interiorul fiecăruia dintre ei, care așteaptă să fie descoperit.

  1. Fiţi fericiţi

Dacă sunteţi influenţaţi de vibraţii joase precum frica, anxietatea, ȋngrijorarea, mânia, etc. este foarte probabil să vă ȋndepărtaţi de natura voastră originală sau de ceea ce noi numim cea mai bună versiune a noastră sau Sinele Superior. De asemenea, acest lucru vă poate afecta iniţierile atunci când predaţi elevilor. Așa că fiţi fericiţi. Consumaţi alimente hrănitoare, faceţi exerciţii și meditaţi regulat și păstraţi-vă vibraţia ȋnaltă. Şi mai mult decât orice aveţi ȋncredere ȋn propria intuiţie și iubiţi mai mult!

Vă doresc tuturor numai bine ȋn frumoasa voastră călătorie ca și maestru Reiki!

Traducere: Paula Ramasescu

Sursa: aici.

Carti, cursuri si conferinte de Reiki Traditional gasiti AICI.

Pentru cursuri de Reiki Traditional / Usui Reiki Ryoho organizate de Scoala de Reiki® in Bucuresti si in tara ne puteti contacta la cursuri@reiki.com.ro si 0744.236.205